Antals begrænsninger ved brug af din sundhedsforsikring

Alle sundhedsforsikringer giver mulighed for behandling hos fysioterapeut og eller kiropraktor, enten som en del af basisdækningen eller som tilvalg. Husk ved brug af fysioterapeut, skal du have en henvisning, med mindre der er betalt for at undgå denne besværlighed via aftalen med forsikringsselskabet.

Nogen selskaber har ikke begrænsninger i antal behandlinger, mens andre har og så kan du ikke få flere behandlinger via din sundhedsforsikring. En del af selskaberne blander det sammen, så hvis du bruger selskabets netværk af behandlere, som varetages af 3. part, har du ikke begrænsninger i antal, men vælger du egen behandler, måske fordi du har brugt vedkommende før med et godt resultat, så kommer begrænsningen ind igen.

For eksempel, et selskab har valgt at betale 100% af regningen, når du bruger deres netværk af behandlere og ved eget valg af behandler betaler de kun 75% af udgiften.

Alle selskaberne påpeger at deres netværk af behandlere er kvalitetssikret, dog tror jeg mere på, at der er indgået prisaftaler med dem de peger på, for at styre forbrug og omkostninger til behandlingerne.

Uanset om dit selskab har det ene eller andet, begrænset eller ubegrænset antal behandlinger eller en kombination, har alle selskaberne betinget sig ud af evt. overforbrug.

Det gælder nemlig, at behandlingen skal kunne kurere sygdommen, eller væsentligt og varigt forbedre forsikredes tilstand. Det betyder, at selskabet kan stoppe din behandling, hvis ikke der kan påvises en forbedring og udvikling i den lidelse, du bliver behandlet for.

Hvis ikke det kan påvises vil de seriøse selskaber foreslå en yderligere undersøgelse, for at fastslå din sygdom og måske anvise en anden behandling. Det kan også være at selskabet anser det for at være kronisk, hvorved du ikke har tilgang til yderligere behandlinger på din forsikring, eller dækningen udløber relativt hurtigt, 3 til 6 måneder.

I det daglige er der stor forskel på, hvordan dette takles og den service der opleves hos kunderne, hvorfor det ved utilfredshed, er en god ide at spørge markedet via sundhedsforsikringer.dk

God bedring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring nu