Hvordan fungerer behandlingen under Coronavirus?

Fysioterapi, kiropraktik og osteopati 

Klinikkerne opererer i øjeblikket under det, der betegnes som ”nødberedskab”. Det betyder, at langt de fleste klinikker har lukket deres træningsfaciliteter og er bemandet med et reduceret antal behandlere.

Klinikkerne kan fortsat under særlige omstændigheder behandle patienter i fysiske konsultationer. Det kan dreje sig om tilstande som akutte smertetilstande, fx rygsmerter, eller igangværende behandlingsforløb hvor udsættelse vil medføre forværret behandlingsresultat. Det vil i hvert enkelt tilfælde være en sundhedsfaglig vurdering fra behandleren der afgør relevansen af fysisk versus telefonisk/videokonsultation.

I denne uge har Danske Fysioterapeuter indgået en aftale med Danske Regioner omkring video- og telefonkonsultation og Dansk Kiropraktor Forening forventes en lignende aftale inden for få dage.

Vi kan dermed tilbyde telefonisk/videokonsultation til alle dem vi normalt ville tilbyde et almindeligt behandlingsforløb og fysiske konsultationer til dem med et akut/uopsætteligt behov.

Alternative behandlingsformer som massage

Der er i øjeblikket påbud for massører om at holde lukket foreløbigt frem til 13. april

Psykolog

Meldingen fra Sundhedsstyrelsen er fortsat at man som privatpraktiserende psykolog godt kan holde åbent og modtage klienter, under forudsætning af, at man overholde de gældende retningslinjer. Dette er på baggrund af, at man som psykolog udfører sundhedsfagligt arbejde. Derfor er fysisk fremmøde stadig en mulighed ved psykologsamtaler.

Der kan dog være klienter som er udfordret af ikke at kunne fremmøde eller ikke ønsker dette. Her kan der anvendes videokonsultation.

Speciallæge

Selskaberne har i dag et antal speciallæger tilknyttet og disse benyttes til at supportere øvrige kontakter inden for læge/sygehusbehandling og rådgivning. Der er ikke dags dato etableret video konsultation hos denne gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring nu