Nu dækker din sundhedsforsikring også gener under din graviditet.

Er du eller har du været gravid?

Nu dækker din sundhedsforsikring også gener under din graviditet.

En række af Danmarks største forsikringsselskaber har nu rettet ind og indset at det var ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer, at de ikke kunne få behandling dækket af sundhedsforsikringen.

PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader.

Det er er nedslående og overraskende

Maria ventegodt, ligebehandlingschef ved institut for menneskerettigheder:

“De erkender alle, at de har benyttet nogle retningslinjer, der udelukker gravide fra at få dækket sundhedsbehandlinger af forskellig slags.

Det er forskelligt, hvordan de gravide er blevet afvist. Men fælles for dem er, at forsikringsselskaberne har nægtet at betale, når gravide med eksempelvis ryg- og bækkensmerter har henvendt sig for at få dækket udgifter til behandlinger hos fysioterapeut eller kiropraktor.”

Det er er nedslående og overraskende, at forsikringsselskaberne har haft en ulovlig praksis i årevis. Hvordan det kan ske, det kan jeg simpelthen ikke forstå, siger ligebehandlingschef ved Institut for menneskerettigheder Maria Ventegodt.

Har du haft en lidelse og fået afslag

Du bør henvende dig til dit selskab og bede dem om at tage sagen op igen, så du kan få dækning for dine udlæg. Du kan ikke regne med at de kommer til dig, idet de ofte ikke registrerer afvisninger.

Ring nu